Bianka bemutatkozás

 

 

Pochron Bianka – Sminktetoválás

Több mint 8 éve dolgozok a szépségiparban, melyet egészségügyi tanulmányok előztek meg, amit a hivatásom alapjának tartok. Először kézápolóként dolgoztam majd továbbképeztem magam kozmetikusnak és ezután jött a nagy szerelem, a sminktetoválás. Lételemem az alkotás, természetemből adódóan precíz és maximalista vagyok. A szépség és a nőiesség kifejezése iránti érdeklődésem gyerekkorom óta tart. Mindenkiben meglátom a szépet és megtanultam ezt kihangsúlyozni.

Priorité – Sminktetoválás másképp! Köszöntelek a tudatosan készített kozmetikai tetoválások világában. Szeretnék egy új, kiszámíthatóbb és biztonságosabb irányt mutatni neked, kedves érdeklődő. A könnyebb érthetőség érdekében a pigmentálásokat két csoportra osztottam.
Ha érdekel a bőröd és arcod jövője, akkor kérlek olvasd végig ezt most:
Minden sminktetoválás kozmetikai tetoválás, de nem minden kozmetikai tetoválás sminktetoválás.
A sminktetoválás a napi SMINKET hivatott helyettesíteni (kontúr vonalakat, rúzst és a szemöldökön ceruzát/port…). 
Ezzel ellentétben a kozmetikai tetoválással nem tartós sminket szeretnénk létrehozni, hanem az arc természetes vonásait, színeit, szőrzetét szeretnénk helyreállítani. 
 
Nagyon fontos eldönteni, hogy melyik jellegű tetoválást szeretnéd viselni magadon! 
Állítsuk hát egymás mellé előnyöket és hátrányokat, a könnyebb választás érdekében: 
Sminktetoválás: 
– A sminktetoválás erőteljesebb technikákat használ ezért a bőrt jobban traumatizálja mint a kozmetikai tetoválás, ezért utóbbi kevesebb kellemetlenséggel jár és ideális esetben gyorsan és probléma mentesen gyógyul. 
– Sminktetoválásnál állandó sminkelt hatás a szemhéjon poros/ füstös jelleggel, vastagabb kontúrvonalak (tusvonal), keretezett látvány. Szájon élénkebb színek, határozott élű, kontúros szélek. Szemöldökön karakteresebb, mesterkélt formák, szabályos vonalak erőteljesebb színekkel. 
-Kozmetikai tetoválásnál nem szembetűnő maga a munka, csak a tökéletes összhatás tűnik fel elsőre. 
– A sminktetoválás mindig erősebb látványt nyújt mint a kozmetikai tetoválás. 
– Mivel sminkelt hatás a cél, több pigment is kerül a bőrbe, ezáltal tartósabb a kozmetikai tetoválásnál, eltávolítása sokszor szükségszerű, ha már nem szeretnénk viselni és elfedni sem akarjuk, mivel azt csak egy erősebb tetoválással lehet megtenni. 
– A kozmetikai tetoválás legtöbbször magától elhalványodik az idő előrehaladtával ezért lehet rá aktuálisan tetsző újabb színt vagy formát alkotni, ha frissíteni szeretnénk. Ha nem akkor megvan a lehetősége annak, hogy önmagától idővel kikopik. 
– A kozmetikai tetoválás a szemöldökön szőr hatást kelt (szálazással) vagy enyhén poros technikával készítjük. 
A szemen pillatősűrítést végzünk vagy minimális púderes megoldást alkalmazunk a pillák fölött, de semmiképpen sem füstöset. A szájnak a színezettségét és a szélek színét adjuk vissza, kontúrvonalat nem használunk, ahogy a természet sem teszi. 
– A kozmetikai és a sminktetoválás is készülhet lifting céllal. Míg a sminktetoválás egy észrevehetőbb látványt nyújt addig a kozmetikai tetoválás egy kevésbé észrevehető megoldás, amely optikailag fiatalít. 
 
 Az Én utam: Nyolc év intenzív sminktetoválás után döntöttem úgy, hogy az én utam elsősorban a kozmetikai tetoválások irányába mutat.
Azt tapasztaltam, hogy a nők hosszútávon nem vágynak erőteljesen sminkelt hatásra és nem szeretik ha SMINKtetoválásuk uralkodik arcukon. Valamint jellemző ennek ellentéte is, hogy megszokják a sminktetoválásaikat és egy idő után már nem látják reálisan őket ezért a frissítéseken mindig erősebb és erősebb látványt várnak. Ezzel könnyen bele lehet csúszni a túlsminkelt látványban, amit elkerülhetetlenül egy idő után az eltávolítások kellemetlen folyamata követ.
Mert minnél több pigment van a bőrben annál nehezebb kezelni a színeket, formákat és már nem a várt hatást kapjuk. 
 
Több pigmentológia képzés elvégzése és az évek tapasztalatai is azt mutatják, hogy ez egy ördögi kör mint pszichésen mint fizikálisan. 
 
Szeretnék egy új, modern, felfogást képviselni amit számomra a kozmetikai tetoválások adják. Hosszútávon sem jár rosszul aki ezt az utat választja. 
Ezért döntöttem úgy, hogy lehetőség szerint szalonomban ezt a vonalat fogom képviselni.Ez a módszer leginkább szűz bőrben kivitelezhető, vagy már tetovált, de elhalványult, de nem elszíneződött felületen. Azonban régi, elszíneződött, sötét pigmentmaradványok esetében megoldást csak a a lézeres eltávolítás ad, mely után el lehet kezdeni a tudatosság útján gyengéd technikákat alkalmazva esztétikus kozmetikai tetoválásokat készíteni. 
 
Fontosnak tartom itt megemlíteni, hogy meglévő elrontott vagy nem kívánt színű pigmentálást újratetoválással csak ideiglenesen lehet elfedni. Megtévesztő lehet ugyan egy friss munka az eltüntetett tetoválásról, de a hosszútávú nyomonkövetéskor kiderül, hogy mindig előbújik a régi tetoválás, hamarabb a vártnál.  
 
Az erőteljes sminktetoválások ideje lejárt és a pigmentek halmozása, alkalomról-alkalomra erősebb látványt ad, amit nem biztos hogy 10-15 év múlva is szívesen hord majd viselője. 
 A mai változó világban állandóan késznek kell lennünk a megújulásra, ezzel a módszerrel lehetőséget adunk magunknak, hogy időről -időre kedvünk szerint formálhassuk arcunkat, éppen aktuális adottságainknak megfelelően. Hiszen folyton változunk mi is és a minket körülvevő világ is.  
Mivel biztosítom Vendégeim számára a természetes hatást a kozmetikai tetoválásokkal? 
Tanulmányaimat első pillanattól fogva a gyengéd technikák irányába indítottam el. Több továbbképzést is elvégeztem, hogy minél aprólékosabb alkotásokat tudjak létrehozni, minél “könnyebb legyen a kezem”. 
Gépparkomat is ennek megfelelően alakítottam ki, többek között orvosi tetoválásra készült géppel dolgozom és olyan tűmodulokkal amik minimálisan traumatizálják a bőrt. 
A harmadik összetevője a sikernek pedig a pigment. A piac kínálata végtelen, így a szakember felelőssége kiválasztani azt a festéket amin múlik a munkája sikere. 
Ezért összetevőkig belemélyedve, hosszú tesztelések után választottam ki a légies, naturalisztikus hatás elérése érdekében azokat a pigmenteket melyek állaga, kopása, szemcsemérete és színmélysége is ideális a vágyott eredmény eléréséhez. A színskálám végtelen, minden Vendégnek egyedi színt tudok összeállítani kérésének és saját színeinek megfelelően. Fontos tudni, hogy nagyon fontos a vászon (esetemben a bőr ???? ), mert az adja meg a kiindulási helyzetet és az szab határt is az elképzeléseinknek.????  
Ehhez pedig ismerni kell a bőrt és a színtípusokat, ebben több éves aktív kozmetikai tapasztalatom biztosít megfelelő hátteret. 
Ezért minden kliensem bőrtípusához egyénileg választom meg a pigment fajtáját, a gépet amivel készítem és technikát is javaslok. Maximálisan felkészülten, szeretettel és türelemmel állok minden hozzám érkező Vendéghez, akár szolidabb típusú kozmetikai tetoválást szeretne, akár egy leheletnyivel hangsúlyosabbat!????  
Bejelentkezés menete kozmetikai tetoválásra: A hozzám bejelentkező Kliensek mennyisége miatt a várakozási idő kb.5-6 hónap. Ha szeretnél mielőbb sorra kerülni akkor írd meg melyik hónap lenne számodra a legmegfelelőbb. 
Ha visszamondott időpont van, felkereslek és így lesz lehetőséged előbb jönni. Galériámban gyógyult és friss munkákat is találsz.
Mivel a tetoválás valódi kinézete a gyógyult állapot ezért fontosnak tartom megmutatni az én gyógyult eredményeimet.Jó nézelődést!????
 
 
 
 
 
 

2015 – Alapképzés Csiba Katalin (Swiss Color)

2016 – Mikropigmentáció workshop Bartus Márta (Swiss Color)

2017- Szemöldök Stylist képzés Horváth Krisztina (Neyes)

2018 – Üzleti és pigmentológia workshop Berényi Zsuzsa (Li pigment)

2019 – Pigmentológiai továbbképzés Bizinger Kata (Swiss Color)

2019 – Spirit Soft füstös szemhéjtetoválás Sugár Zanett

2019 – Púderes szemöldöktetoválás Sugár Zsanett

2020- “Pixeles” ( Púderes) szemöldöktetoválás továbbképzés Szegődi Anita
2023 – Kybrows Masterclass – Katarina Lupsinová: gépi szemöldökszálazás mesterképzés